Wesela

Staramy się, aby nasza propozycja menu weselnego mogła przypodobać się różnym gustom i smakom.
Propozycja menu weselnego:
- powitanie młodej pary chlebem i solą
- toast z szampanem
Obiad:
- rosół z makaronem (z podrobami lub bez)
- rolady wołowe i wieprzowe
- udko z kaczki lub z kurczakiem
- pieczeń z karczku
- pieczeń faszerowana brokułami i marchewką
(z tego mix po 2 kawałki na osobę)
dwa rodzaje klusek (śląskie, ciemne ziemniaki z wody)
kapusta czerwona gotowana
- kapusta biała zasmażana lub surówka z białej kapusty
- marchew + por
- desery
- kawa, herbata (bez ograniczeń, Jacobs Kronung)
Zimna płyta:
- galaretki drobiowe, ozorki, jajka faszerowane, szynki trzy rodzaje, ser żółty, śledź w oleju , mięso pieczone, ogórek konserwowy, pieczarki konserwowe
- sałatki: grecka, z tortellini, jarzynowa, kurczak z ananasami z brokułami, warstwowa (trzy do wyboru)
Flaczki, bogracz, pieczywo
Kolacja:
- dewolay
- kotlet po litewsku
- kotlet po meksykańsku
- szaszłyk
- kesler na kapuście
- kotlet schabowy (1,5 na osobę)
- puree, frytki lub ziemniaczki w ziołach
- warzywa gotowane na parze lub groszek z marchewką
- surówka z kapusty pekińskiej
Po północy barszcz z krokietem (z kapustą i grzybami lub mięsem)